Hétvégén döglöttem, mint egy kifulladt harci ló és merészen kapcsolgattam a TV-t. Ilyenkor mindig rájövök, hogy hiába van az embernek 34763+3 adója, amikor soha nem megy rajtuk semmi....legalább is, semmilyen értékelhető..

De nézzük, hogy mi közül választhatna az ember (a teljesség igénye nélkül elemzem a legjobbakat)

1.  Mulatós dínom-dánom

A képlet roppant egyszerű. Adva van egy 3+2 zenekar, aki nagyon élethűen eljátssza, hogy élesben zenélnek. Közben csak Géza nyomja be a szintijén az F4 kombinációt. Nekem erről mindig az a kis mezei gyerekszinti jut eszembe, amin a kedvenc, előre beprogramozott melódiám, a Wake me up before you go-go volt, a Wham zenekar előadásában. És persze van egy ál-házaspár, akik frissen esküdtek, és megpróbálják velünk elhitetni, hogy a lagzijukat élő, egyenes adásban szeretnék megosztani velünk. Aztán ott van még a sok lefizetett (vagy fizető?) statiszta családtag, akik közül a legbulisabb korosztály a 60-80 közti. Valószínűleg az árban benne van egy oxigén maszk és egy újraélesztő gép a díszlet mögött, arra az esetre, ha valamelyik (hős)szereplő a halálba táncolná magát.

2. Gyógyító táltosok

Leginkább az unatkozó kisnyugdíjasok preferálják a gyógyítás eme formáját. Emberünk meredten bámul a kamerában, háttérben valami univerzumot ábrázoló tapétával és arra ösztönöz bennünket, kamerás kézrátételével és földöntúli energiájával jobbá teheti testi egészségünket. Nézzünk egy példát:

 

 

- Üdvözlöm!

- Jó napot!

- Mi a problémája?

- Fáj a kezem.

...hosszú szünet..

- A jobb keze fáj?

- Nem.

- Akkor a bal.

...hosszú szünet..

- Érez valamit? 

- Nem.

- Majd fog.

…közben karjával és lábával heves mozdulatokat produkál, amit leginkább a "szőlőt szed a karatekölyök" stílushoz hasonlítanék.

És mindezt megkaphatjuk 600Ft+Áfáért, percenként

3. Kamu játék avagy: úgy beszélj, hogy ne vegyél levegőt 20 percig

Annyira imádom, hogy még mindig van olyan, aki beveszi, hogy Magyarország népessége közül nincs egyetlenegy Homo Sapiens sem, aki kitalálná ama furfangos feladványt, miszerint: "Ülő alkalmatosság, 4 betű: S Z _ K. Na mi az?"

De, kulcs szerepe van a műsorvezetőnek abban, hogy minket, tudatlanokat játékra invitál, és hogy a köztes időben aktív szófosást kell produkálnia.. Meg kell jeleníteni az összes érzelmi hullámot,ami létezik. Kezdi nagyon kedvesen, hogy telefonáljanak, aztán a végére nyálat fröcsögtetve kikel magából, miszerint hogy lehetünk ennyire ostoba barmok, hogy nem tudjuk a választ, valamint elküld minket az anyánkba, hogy nem kell nekünk a büdös pénze, amit 10 percenként megemel egy 10essel. Ilyenkor mindig attól félek, hogy ezután kihoz a szertárból valami husángot és agyonveri a kameraman-t.

Ha az "egy híján minden betűt megadtunk" játék volt az „A” verzió, nézzük a „B”-t: Gondoltunk egy 5 betűs szóra: _ _ _ _ _.  Mondanom sem kell, hogy nincs élő ember a Földön, aki kitalálná.. A végén persze megnyugtatnak, hogy majd a műsor végén elmondják a megfejtést…

4. TeleShop (itt aztán van minden, ékszer bicska, kistalicska…)

 Személyes kedvencem.. Külön öröm számomra, hogy ez a műsor tud osztódni, így  több adón fut, egyszerre. Itt mindent olyat megvehet magának az ember, ami nincs is, amúgy megy rohadtul nincs rá szüksége. Pénisz alakú hasrezegtető, Balázs Pali féle hajnövelő, szuper-turbó porszívó, ami a lelkedet is kiszívja takarítás közben, trutyi-alga-sárkányfüves elixír, ami örök életet ad, kis zsebben elférő multifunkciós nyírógép, ami bármilyen testrészen használható tokától-bokáig (haj, fülszőr, orrszőr, fanszőr), és így tovább. De, ami dicsérendő, és feltétlen értékelendő, azok a kisfilmek, amik a termék reklámozása alatt futnak le, 25x. Mesteri előadás, Oscar és Golden Globe jelölés a legjobb rendező és fő - illetve mellékszereplő alakításáért.

5. Jóska-Józsda (akik megmondják a tutit)

Szintén zenész, a fizetésed 70%-ért megtudhatod a fiktív jövődet. A választható eszközök széles tárháza áll rendelkezésre, úgymint: varázsgömb, dunakavics, kártya, inga-lánccal, emberi csont és csak a fantázia szabhat határokat. Rendszerint az emberek az anyagi és párkapcsolati kérdésekben szeretnének okosabbak lenni, és el is hiszik, hogy azok lesznek. Szar anyagi helyzetben lévő betelefonálót felvilágosítják, hogy valóban szar a helyzete, a szingli embereket pedig megnyugtatják, hogy valóban szingli, de a hátralévő életében biztos talál magának egy társat. Nem mondom, egész jó kereset-kiegészítés lehetne ez a meló nekem is. Ja, és ami gyönyörű, felfedezni véltem a „Kamu játékkal” némi párhuzamot, miszerint a mindenes-kellékes minden bizonnyal az asztal alatt szorongatja a jósember tökét, ha kerek 2 másodpercig kussol. (de milyen kis helyes a néni a képen)

 Természetesen akadnak azért olyan adók is, amikkel gyarapíthatjuk és szélesíthetjük látókörünket, de az kevésbé lenne vicces…

Szerző: Katsumi  2010.02.03. 19:20 Szólj hozzá!

Címkék: mulatós műsorok táltos teleshop betelefonálós jóska józsda

A bejegyzés trackback címe:

https://katsumi.blog.hu/api/trackback/id/tr931727464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása