Már egy ideje ki akarom ezt ide rittyenteni. Most volt hozzá kedvem.
Mikor azt mondom, hazai sorozatok, akkor minden bizonnyal mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Maradandó nyomok. Még akkor is, ha amúgy nem nézed. És ez a jó marketing.
Úgy érzed, hogy annyira szar, annyira kritikán aluli, hogy muszáj néha belenézned.
Nem is szaporítom tovább a szót.

1. Jóban rosszban előzetes (Bocs a szar minőségért)

 

Elképesztően komoly.
Mondjuk nekem már a "Tamás atya" kifejetés is cinizmusba nyúló mosolyt csalt a jobb szám szegletébe... Azonban azok a művészi megoldások, azok a komoly dramaturgiai jelenetek...Aztán itt van a brazil szappanoperákból már mindenki által jól ismert jellegzetes zene, ami egy plusz pikantériát ad, a már amúgy is pimaszul merészen komoly színészi munkával tarkított sorozatnak. Külön felhívnám a figyelmet a 0:07-nél látható "Nézz a szemembe, és mondd, hogy már nem szeretsz" jelenetre. Erre mondják, hogy (keményen)Priceless.
És az a legjobb, hogy ezt így adták le, és halál komolyan gondolták.
Bődület.
Az utolsó képkockából egyértelművé válik, hogy megtudhattuk, miszerint a pap, Isten szolgája, oly tökéletesre sikeredett, hogy kisujjának körmével lefegyverezett 3-4 támadót. Majd a saholin-pap átalakul látin lévörré, és eztán persze jön az elhagyhatatlan, harci sebek női kéz által történő leápolása. Ami rendszerint orbitális nagy dugással végződik ugye. De nem itt. Ez egy egészen más sorozat. És itt jön a legfontosabb: a miénk.

2. A klip

Maradjuk még egy kicsit a Jóban rosszban-nál, de had tegyek egy kis kanyart. A sorozatban szereplő Böbe, aki egy tenyeres talpas, közönséges vászoncselédet alakít, megmutatta egy újabb oldalát. Énekel. Jobban mondva, fjúcsöring. Friss, ropogós, tessék fogyasztani!



Hát. Remek volt Böbikém, hogy a rap-betétről már ne is zengjek ódákat. És igen, már megint leragadtunk a mulatós-techno-pop alapoknál. De nem számít, hagyományörző egy nép vagyunk.
 

3. A gyilkos kút



Hát ilyen fasz módon beleesni egy kútba, csakis egy magyar sorozatban lehet.
Vajon mi vitte rá arra a logikai fonal-vezetésre, hogy többet lát, ha pont mértani középről világít le? Mert a zseblámpa fénye nem irányítható ugye.
 

4. A jány szöktetés



A Szeress most! nevezetű szintén magyar készítésű sorozatból láthattunk, egy gyönyörű, szívszorító jelnetet. Azt hiszem, hogy Romeó és Júlia ezennel a homályba vész.
Elsősorban azért, mert maga, a Szőke herceg jön be. Selymes haján csenevészen megcsillan a napfény búzamező sárga sugara. A zene drámai, ugyanakkor szívhez szólóan melengető. A romantikus megnevezés határát jóval átlépő, szerelem.
És igen, és Őt választja, és az amerikai filmek elmehetnek a picsába.
 

5. Barátok közt - bunyó mixsaláta



Nos, hát a chapter I.-nél láthatunk egy házibunyót, ami már csak azért is érdekes, mert Berényi András egy puhány pöcs, úgy általában véve. Most gondoljuk el, hogy mi megrázkódtatás, milyen aljasság, milyen mértékű igazságtalanság történhetett, ami ezt váltotta ki Andrásból. Szerintem ez, szerepének egyik tejszínhabos cseresznye-ormának csúcspontja.
A chapter II., egy előre lerendezett Rocky meccs. Semmi extra, csak a puszta férfierő. Igazi élvezet, igazi izgalom, élethű életképek. Azonban, a forgatókönyvíró úgy gondolta, hogy egy hatalmas csattanóval zárja a jelenetet. Egy igen humoros csattanóval. A horog rossz helyre csúszik, és Apus fogsora drámaian kirepül szájából, majd egy tányérba pottyan.
Ez igen. Ez biza' üt.
És végül a chapter III., egy sima női-bunyó. Próbáltak ugyan kicsit a tini-női iszapbirkózásra hajazni, de aztán úgy gondolták, hogy ez a pedofília határát súrolná. Így, lett egy kis fojtogatás, és amazonkodás.

Na és ne felejstük el megemlíteni a kiváló zenét! Ez az egyik kedvencem amúgy. Fajin emlékeket ébreszt.

Ha addig nem írnék, akkor Boldok Karácsonyt Mindenkinek, ha egyáltalán van kinek.
És ne feledjétek az egyik legjobb dolgot karácsonykor, hogy megtekinthetjük a Resszkessetek betörőket.
Ámen!

Szerző: Katsumi  2010.12.21. 11:36 2 komment

Címkék: barátok közt jóban rosszban szeress most gyilkos kút magyar sorozatok jány szöktetés bunyó mixsaláta

A bejegyzés trackback címe:

https://katsumi.blog.hu/api/trackback/id/tr872529911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.28. 14:04:28

Á, kisanyám! Téged lefizettek a kertévék? Nagyot csalódtam benned. Ezt a reklámot. Videót csak a kutasat mertem megnézni. Igen. Félek a többitől. De a kutas dolognál is szerezhettek volna egy jobb színészt, aki nem alapjáraton hozza egy saturészeg mozgáskoordinációját, mikor állítólag a játszott karakter színjózan.

Hamár szappanoperák. Soxeretettel Néked utókarira.
www.youtube.com/watch?v=Lg-dRSVl6rI

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.12.29. 00:51:37

Há' kollegina! Had öleljem meg magát! Ezer éve.
Áhh...kurkásztam ezeket is, mint anno a szomszédokat. Válogattam, hogy melyik a legtrébb..annyira sokat nem kellett keresgélnem he-he.

Mi van magával mostanság? he? Vagy írhat máshová is, ha gondolja :)
süti beállítások módosítása