Az első részt ott hagytuk abba, hogy a vadász kudarcot vallott, nem volt elég vér a pucájában, vagy, előjött a nagy lelkiismerete és futni hagyta Hófehérkét. A királyné dührohamot kapott, majd úgy gondolta, kezébe veszi a dolgok irányítását.
Lássuk.
 

Először, egy ócska házalónak öltözött, aki bőröveket próbált rátukmálni a népre, így Hófehérre is. Igazából nem is értem, miért kezdte el próbálgatni őket, hiszen az egész mese, és valószínűleg az egész élete alatt, csak egy ruhát hordott. De egye fene, fogjuk rá ezt is a női mivoltára. Pláza híján, az évente arra járó kofával kellett beérje. Ki is választott egy szép darabot. (Feltételezem műbőr volt, mert egy fanatikus állatvédő aktivistáról beszélünk.)
De sajnos.. a divat lett a veszte.
Mikor felpróbálta az övet, a királyné úgy meghúzta a derekán, hogy minden levegőt kipréselve belőle, a lány szinte holtan esett össze.
Sátáni kacaj, a bizonyítékok eltüntetése, örömteli hazatérés.
Ámde.
A törpék, miután hazajöttek a munkából, (a mai napig nem értem, ők egyáltalán minek dolgoztak?) meglátták a földön fekvő Hófehérkét. Böködték, pofozgatták, de nem tért magához. Szegény kisembereken teljesen kezdett eluralkodni a pánik. Ekkor azonban, az egyik kis törp, remek megfigyelőképességére hivatkozva, megjegyezte társainak, hogy valami nem stimmel Hófehér ruházatán. (ő volt a törp, a Lakatos)
- Hát az öv! - jöttek rá cudarul.
Sebtiben le is kapták Hófehér derekáról, épp időben! Ezzel pedig megmentették az életét. Jól lehordták szegény jányt, hogy lehetett ilyen hülye, hogy vadidegen embereket enged be az otthonukba. (Gondolom végre örült, hogy a vaddisznókon, a pajorokon, és a nyulakon kívül végre, élő embert is láthat. - szerk.megj.)
Másnap, munkába (!) menet, ismét óvatosságra intették Hófehérkét, hogy senkit, de senkit ne engedjen be a házba.
Mindeközben, a fagyos, zord kastélyban:
- Tükröm, Tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? - mosolygott a királyné kajánul. (miután összeragasztotta a haverját.)
- Szép vagy, szép vagy blablabla, de Hófehérke, 100X szebb nálad! Miért nem tudod végre elfogadni? He?
A gonosz banya nem hitt a fülének, hisz saját kezével ontotta ki a lány életét. Azok a hülye kis nyikhaj zsebrakéták, biztos ők mentették meg! Most forralhatok ki új tervet!
S a királyné elviharzott a kastély kanyargós rideg lépcsői között.
Az új terv nem sokat váratott magára. Hogy miért pont az előző kísérlet mintájára építette fel új, ördögi tervét, nem tudni...
Eközben:
Hófehérke vidáman, a madarak édes füttyszavára pörgött-forgott szoknyácskájában, miközben a kis padlót seperte (a méretére állított seprűvel). Azt továbbra sem tudom, hogy a törpék hobbit, valamint Hófehér ülvenyaló mérete, hogy élt szimbiózisban egymással... de úgy tűnt, nekik sikerül.

A királyné, most Avon tanácsadóként, pipere, és egyéb apró szépészeti eszközökkel házalt. Be is kopogott a házikóba.
Ez a lány, nagyon naiv volt.
Beengedte.
A gonosz némber, jó kínai árushoz lévén, kipakolta portékáját az asztalra, és ajánlgatni kezdte. Nah, már megint az a fránya divat..ejnye...A lány elcsábult egy csodaszép fésű láttán. Hófehér jelezte, hogy ilyen szépségre, neki bizony nincs pénze. (ugyan honnan lenne? Amit a törpék kapnak a melóért?) Mostohája azonban az ingyen-politika jegyében, beletűzte a hajába. A kis fésű fogait azonban méregbe mártották! Hófehér (majdnem) holtan esett össze. Megint.
Sátáni kacaj, a bizonyítékok eltüntetése, örömteli hazatérés.

A törpék, mikor átlépték lakjuk küszöbét, azt hitték, hogy valami kozmikus időcsapdába kerültek, és újraélik a tegnapot. Tanakodtak, totyorogtak, mitévők legyenek. Ekkor, Lakatos törp ismét kiszúrt valamit! A hajában a kis fésűt. Több sem kellett, gyorsan-gyorsan eltávolították az ádáz eszközt. A kisemberek még jobban az orrára koppintottak, hogyan lehet ilyen sötét, hogy másodszor is beleesik ugyanabba a csapdába. Ráadásul, külön kifejtették abbéli aggályukat, ha valakit beenged a kunyhóban. Hiába, ha nem fekete lenne, biztosan szőke.
Eközben a kastélyban, ismét:
- Nah, most mondd, ki a legszebb! Na ki? 
- Istenem...rendben, legyen. Csökevényes agyad mikor fogja már fel, hogy Hófehérke, 100x szebb nálad? Dolgozd fel! Küzdj az érzés ellen! Csak engem ne cseszegess már többet..
A királyné nem hitt fülének, tajtékzott a dühtől. Eltervezte, hogy ezúttal biztosra megy, és beveti a tuti tervét. Bízva Hófehér nem túl okos észjárásában, ismét az ingyen osztogatott ajándékokba vetette hitét. Csúnya, rút banyává transzformálódott, majd egy szép kerek alma egyik felét, halálos méregbe mártotta.
Ha igazán biztosra akart volna menni, először a törpéket kellett volna likvidálnia, amit egy nagyobb bányaomlással simán elért volna. Csak azért mertem javasolni ezt az elvetemült ötletet, mert magán a tényen, hogy egy mesében, a mostoha ki akarja nyírni a lányát, semmit nem változtat. Kosarába pakolt vagy egy fél kiló almát, és elindult, hogy bevégezze azt, amit elkezdett.


(stáblista-képekben)

A törpök elmondták, elmutogatták, szituációs gyakorlatban eljátszották és próbálták megértetni, hogy eztán aztán tényleg senki, de senkivel ne álljon szóba, és akármit is kínál, ne fogadja el.  Az ingyen ajándékokkal, mindig csak a gond van.
Épp a kunyhóban sertepertélt, ahogy szokott, amikor nyekergést hallott az ablakból. Egy vénasszony állt kint, fonott kosarában csak úgy csillogtak a szép piros almák. A királyné nem sokat teketóriázott, rögtön meg is kínálta Hófehérkét. Az elején úgy tűnt, hogy a lány tanult végre valamit saját kárán, mert vad ellenkampányba fogott. Ez azonban nem tartott sokáig.
A lány, nagyon, de nagyon naiv volt. Szinte már dühítően ostoba.
Ismét, bekapta a csalit.
A boszorkány, hogy még hitelesebbnek tűnjön, bele is harapott az almának az érintetlen felébe, hogy ezzel is bizonyítsa jó szándékát. Az észjárás bajnokának nem is kellett több, nem tudott ellenállni a lédús gyümölcsnek. Ám, amint beleharapott, a darab megakadt a torkán, és (szinte) holtan esett össze, immár harmadjára.
Sátáni kacaj, a bizonyítékok eltüntetése, örömteli hazatérés. (ez lesz a tuti)
 

A törpék, mikor hazaértek, együttes fejbólogatással konstatálták, hogy  Hófehérkét, nem az agyának működéséért szeretik. Tulajdonképp', mondhatták volna azt is, hogy aki hülye..dehát ez egy mese, ahol mindenki melegszívű, kivéve a főgonosz karaktereket, akik szociopata lévén, mindig az emberi élet kiontásával akarják megoldani a helyzetet.
A törpék akut depresszióba estek, éjt nap alá téve csak sírtak, csak sírtak. Mivel azt hitték, Hófehérke meghalt, és egyikük sem ismerte a Heimlich-fogást, készítettek neki egy gyönyörű üvegkoporsót és abba helyezték a lány testét. Mit is mondjak..természetesen holtában szebb volt, mint életében..
A törpék elindultak a gyászmenettel. Fekete Lacit megszégyenítő izmokkal cipelték a baromi nehéz üvegkoporsót. Ahogy így, szomorúan mendegéltek, mit ad Isten, éppen arra járt egy bájos, szőke nyálas herceg. Véletlenek márpedig nincsenek! Pont ott járt, pont arra, pont akkor! Amint meglátta a sugárzó szépségű Hófehérkét a koporsóban, rögtön beleszeretett. Ez, a szerelem első látásra történés igggazi példája! Oly annyira nem tudott betelni Hófehér szépségével, hogy nyüstölni kezdte a törpéket, had vigye magával a lányt koporsóstul. (nekrofília?) A törpék egy ideig ellenálltak, aztán mégis beadták derekukat. (Vajon mit ajánlhatott fel a herceg nekik cserébe?...semmi sincs ingyen..)
 

Persze, egy mese nem végződhet máshogy, mint boldog véggel, így a következő történt.
A törpék, ahogy megemelték a koporsót, (gondolom a ló után akarták kötni, hogy a herceg perverz módon hazavigye) a lenyelt almadarab (valahogy) kiugrott Hófehér torkából és újra képes lett a tüdeje oxigént szívni.
Húú, volt ám nagy öröm! Ott helyben megtörtént minden! Tánc, ének, leánykérés, halotti torból átavanzsált lagzi! Egy szóval, felhőtlen volt az öröm.

Eközben a kastélyban, utoljára:
A királyné vajon mit csinált? Na mit? Gondolom mindenki kitalálta. Megint, újra, kérdezz-feleleket játszott a tükörrel. Az utolsó játszma. Minden tekintetben.
- Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? Bár úgyis tudom...
- Hát nem Te... még mindig Hófehér..érted? Hó-fe-hér-ke. Ja, és felmondok...
Game Over.
A banya ismét összetörte a tükröt, és valószínűleg az egyik darabbal saját életének is véget vetett. Legalább is szerintem ez lenne a legkézenfekvőbb. És mindezt miért? Mert nem ő a legszebb a vidéken....elég borult...
 

Hófehérke, a herceg és a 7 kis törpe pedig egy nagy kommunában, boldogan és perverzen éltek, amíg ismét be nem kopogtatott hozzájuk egy kofa.

The End

Utószó: Ha valaki nem ismerné Nepp József, '83-ban készült Hófehér címre hallgató legendás rajzfilmét, ne tétovázzon. Nézze meg.
Inkább felnőtteknek szól, kicsit szürreális, kicsit groteszk, kicsit morbid.
Remek darab.

Szerző: Katsumi  2010.05.24. 17:48 24 komment

Címkék: hófehérke hófehér

A bejegyzés trackback címe:

https://katsumi.blog.hu/api/trackback/id/tr742010263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 18:22:53

Bűrövet tessék, valódi bűr! - rikoltja a rézbőrű Pocahontas a Bethlen utca sarkán.

Törpebányászok gondolom az első utalás a vadkapitalizmus jelenségére, mikor is kisgyerekeket küldtek a tárnákba, és amiről "Farok az Ens folyón" Károly (Charles Dickens) oly megható riportokat költött.

Zsebrakéta XD

Kex: Dr. House-ban a törpe kiscsaj azt mondta, ráül a csókára, az meg megpörgeti, és mindenki hepi. Mellesleg a szitu annyiból szerencsés, hogy Hófehér a nagyobb, és mint látjuk elég bevállalós (nekrofil hercegek is csak azokra buknak, aki hagyja) így frankón belefér 3-4 törpe, míg a maradék egyéb erogén zónáival van elfoglalva. (ö, ez így még belefér a korhatár nélküliségbe)

Kolompár imádni fog! Ott egy csomó mentálhigiénés problémával kűzdő egyed, és az Ész közöttük egy cigó. Nem semmi!

Nyálas szőkét én is ütném.

Törperőn meg nemtom mit rugózól. Melósok. A törpizom is izom. 7x2 erős kar hegyeket hord el....

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 18:50:14

@neccharisnyás útonálló: Nekem a kommunista felfogás jutott először eszembe. Melóznak a kis hobbitok, mint a gép, oszt amit kibányásztak, elosztják 7 felé. Illetve a későbbiekben, 8 felé.

Ami a keksz levezetését illeti, lehet benne valami. A herceg ugye, csak mély álmában támadja le. (Jobban járna, ha cserélne Csipkerózsika megmentőjével)
A törpék elosztása a testen meg..nos, csak a fantázia szab határt. Bár jogos lenne a "bőség zavara" címszó.
Vad orgia lenne, nah.

Hogyne. Majd ki is derül, hogy a bányában nem szenet lapátolnak, hanem gyúrni járnak.

Gatto Negro 2010.05.24. 19:07:21

A Hófehér szenzációs...Fekete humorral bőven nyakon öntött Disney-paródia.
Imádom!
Sok kedvenc jelenet van, de a legjobb, amikor Hófehér "kitakarítja" a törpék házát...madárkák, mókuskák és nyuszik nélkül...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 19:12:54

@Gatto Negro: Az. Isten tudja, hányszor láttam már...

..és felhúz egy "tömlőcöt"..

Rárárírom, recece, könyökpuszi ááá, sorolhatnám.
Komoly karakterek vannak benne.
Nekem az jött be nagyon, hogy a törpök, a "valós" személyek alteregói.

És mindez, hazai termés.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 19:17:50

@Katsumi: Szerinted hősnőnk beérné szimpla törpadaggal?
Mellesleg valaki igazán kideríthetné már, mit is kapnak fizetségül aprajafalva hősei.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 19:26:07

@neccharisnyás útonálló: Na, most erre inkább nem válaszolok, mert túl kekszuális lenne.

Aprajafalva hősei? Az most honnan gyütt ide. Mert nekem ők a kis kék gnómok. Ott is azzal az egy csajjal...

És a törpök miért pont drágaköveket bányásztak? Mi a gyásznak? Ha még szenet, és azzal fűtenek, vagy valami...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 19:34:43

@Katsumi: XD
Na EZÉRT nem 7 éves kislány Hókefélke!
A törpök, bárhol legyenek is, perverz kis ösztöneiket nem bírják legyűrni. Ez igaz a szőke hercegekre is.
Drágakövet meg eladták. Vagy elcsórták a kamrából, ami kellett, és smaragdot hagytak a helyén. Parasztok meg mukkanni se mertek a miniatűr izompacsirták láttán.

Gatto Negro 2010.05.24. 19:52:19

Na...itt egy blőd vicc nektek Hófehérkéről...

A törpék elhatározzák, hogy meglesik Hófehérkét mosdás közben...Egymás vállára állva Tudor pont be tud kukucskálni az ablakon...Ő leszól Vidornak, hogy mit lát, az meg továbbadja az alatta állónak egészen a legalul álló Kukáig.
Hófehérke közben levette az ingét
Tudor: levette az ingét
Vidor: levette az ingét
Szendi: levette az ingét
Szundi: levette az ingét
Morgó: levette az ingét
Hapci: levette az ingét
Kuka meg csak a szája szélét nyalogatja
Hófehérke levette a szoknyáját is
Tudor: levette a szoknyáját
Vidor: levette a szoknyáját
Szendi: levette a szoknyáját
Szundi: levette a szoknyáját
Morgó: levette a szoknyáját
Hapci: levette a szoknyáját
Kuka nem szól semmit.
Hófehérke leült és kifűzte a cipőjét, aztán levette
Tudor: leült és levette a cipőjét
Vidor: leült és levette a cipőjét
Szendi: leült és levette a cipőjét
Szundi: leült és levette a cipőjét
Morgó: leült és levette a cipőjét
Hapci: leült és levette a cipőjét
Kuka nem szól semmit.
Aztán Hófehérke még úgy ülve levette a melltartóját is.
Tudor: levette a melltartóját
Vidor: levette a melltartóját
Szendi:levette a melltartóját
Szundi: levette a melltartóját
Morgó: levette a melltartóját
Hapci: levette a melltartóját
Kuka megint nem szól semmit.
Hófehérke felállt és a mosdótálhoz lépett.
Tudor: felállt
Vidor: nekem is
Szendi:nekem is
Szundi: nekem is
Morgó: nekem is
Hapci: nekem is
Kuka: nekem is.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 19:53:37

@neccharisnyás útonálló: De volt aranyom, volt...csak hát...már egy serdülő nőnek is vannak szükségletei..

Véleményem szerint, a szőke hercegek a legperverzebbek. Tuti hedonista állatok, akik maguk között cserélgetik a Disney asszonyokat. Pfejj..

Eladták? És az érte kapott lóvéból mi a fászt vettek? Vagy cserekereskedelem?
Áhh..nem hiszem, hogy a törpék egy lopikos népség...nem pásszolna az imidzsükhöz.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 20:01:24

@Gatto Negro: LOL

@Katsumi: Már értem miért viszolygok a teuton lovagoktól. Napalmot Skandináviára!!!!!
Törpéknek imidzsük... tudod, az eredőjük nem valami bájos. Pl. a középkori Angliában úgy gondolták, kisgyerekeket lopnak. És máshol is mindenféle bűbájt tulajdonítottak nekik.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 20:12:33

@Gatto Negro: Ez réégi:D
De ez is igazolja a látens kekszualitást a mesében, ami nem csak nekem tűnt fel..

@neccharisnyás útonálló: Azok nem ők voltak. Hanem a kurva Csenőmanók.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 20:17:18

Hobbitkánk befigyel a hifiben. Hű, de szopogatnám...... az ujját. ;P

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 20:19:11

@neccharisnyás útonálló: Akik kicsik, és lopikolnak össze-vissza. Mindent. Szerintem kicsit gonoszak is. (Mondjuk nekem valahol mindenki gonosz egy kicsit. Hehe.)

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.24. 20:20:47

@neccharisnyás útonálló: Teringettét! Hát arra nem gondótam, hogy a posztom kekszuálisan begerjeszti majd a népet!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 20:56:09

@Katsumi: Nem is. CDt hőgyike rakta be a lejátszóba.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.24. 20:57:01

@Katsumi: Én bírom a kicsit gonoszakat. Én is egy kicsit rosszlány vagyok. ;)

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.25. 07:59:16

@neccharisnyás útonálló: Mit számít az...

Detto. Nem baj az. Amúgy is azt vallom, hogy ha valaki túl kedves, az gyanús..

(épp Whitesnake - Is this love megy..imádom..)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.25. 18:19:55

@Katsumi: Fehér Kígyót imádom, júúúúúúj! :)

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.25. 18:35:40

@neccharisnyás útonálló: Há' az a helyzet, hogy hirtelenjében, fingom nem volt, mire reflektáltál.. képzelheted milyen gondolataim voltak...

Amúgy meg jah. Bár ezt a számot nem tudom másikkal überelni. A legjobb nótájuk.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.25. 18:36:50

@Katsumi: És még én vagyok a perverz.... :/

Én sok számukat szeressem.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.25. 18:40:48

@neccharisnyás útonálló: Én sosem mondtam, hogy ne lennék az...

Jah, akad, de ez a legjobb :)
A Still of the night-ban meg van egy kurva jó rész...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.25. 19:14:16

@Katsumi: No látod.

Amúgy frankó volt egyik nagy buli előtt az akusztikus Whitesnake tribute. Csináltak egy hangulatot.

Ááá! Vikidák énekli a Fantomlányt. Imáááád!!

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.25. 19:26:16

@neccharisnyás útonálló: Inkább más mondja. A puszta tekintetemből. Móka..

Ne is mondja..jáó lenne már valami fasza kis koncert..
süti beállítások módosítása