A hónap híre, számomra legalább is a hónap híre: Megszűnik a Mónika show. Csak azt tudnám, hogy erre miért kellett ilyen sokat várni? Ki az istennyila nézte ezt? Ki büntette magát ezzel? De most komolyan? Biztos valami pénzmosás, vagy álnok maffia ügyletek voltak a sötét háttérben, mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez, ennyi éven át a műsorújság díszlapján ékeskedett.

Az utolsó pár évben már csak olyan emberek voltak láthatók, akik egy istenhátamögötti helyen élnek, aminek olyan neve van, hogy 3 és fél percig ezen röhögsz, majdan kijelented, hogy szopatnak, mert ilyen hely nincs is. A talk-showban szereplő no-name emberünk lemegy a "központba", a helyi kocsmába, mert csak ott van (tekerős) telefon az egész faluban, majdan feltárcsázza a zsírpapírra, bicskával kihegyezett ceruzájával leírt telefonszámot, és jelentkezik a show-ba. Előtte még kihullajtja a bal felső 4-es, és a bal alsó 3-ast, majd felölti legjobb ruháját, (amit disznóvágáskor visel csak) és elindul szekérrel a felvételre. (Vagy, a toborzás B verziója áll fenn, miszerint egy zsúrkocsi pásztázza a települést, és a hangosbemondó vadul sikítja, miszerint, ha valaki részt vesz a showban, ingyen kolbászt és egy RTL-es svejci bicskát kap ajándékba) Nevén szólítván, belépvén a terembe, fel nem fogható, ezideáig még nem látható érdekességeket fedez fel. Soha ennyi embert egy helyen még nem látott, (a falu népessége: 32 fő), sőt, a kamerára azt hiszi, hogy valami idegenek által készített sugárfegyver. El is kezdi mesélni, hogy előző este a csűrben, látott valamit villanni, amitől megijedtek a tehenek. Bár amúgy is furcsa volt neki, hogy a saját tehenéből kettőt látott, pedig bizton állítja, hogy biza', neki csak egy van.

Majdan jön a hatalmas, story, a dolog, ami dugába dönti életüket, és ami akkora, megoldhatatlan probléma, hogy egyszerűen muszáj, hogy az egész ország lássa. Apókánk elmondja, hogy van egy lánya, a Mari, aki nagyon össze van veszve a férjével, Rezsővel, és ez így nagyon nem jó, meghát ott van a kisjány is, Dzsenifer J-lo. Úgyhogy nagyon kéri Mónikát, hogy tessen mán' segíteni neki megoldani eztet a helyzetet. Mónika arcán látszik, hogy mennyire átérzi az öreg helyzetét, oly annyira, hogy az együttérzés jelei már ráncaiban mutatkoznak meg. Majd a tényfeltárás következő fázisának lehetünk tanúi; bejön a lánya, Mari.

Marinak már több foga van, de csak 1-el.  Fölveszi ünneplő tarka, "itt a tavasz" ruhácskáját, fölaggat magára megannyi csecse-becsét, amivel hazafele menet be is ugorhatna a MÉH-be, leül, és iQ bombák százezreit küldi a nézőknek, tengerszép szemeiből. Mónika szeme egyre serényebben jár a papírján, és felteszi Marinak a kérdést... aki utána elmondja, hogy a férje, a Rezső, na hát ő állandóan veri, és nem dolgozik. Mindezt természetesen azzal kezdi, hogy, "Na tessen elképzelni Móni, mi van énvélem.." És ekkor jön:  kérdezzük meg akkor Rezsőt is! Zene megy, Rezső jön. R. egy 36, kinézetre 55 éves férfi, akinek már kevesebb foga van, mint a láncreakciót elindító öregnek, kibuggyanó sörhasa önálló tangót lejt a csíkos, sötétbarna foltokkal átitatott verejtékszagú pólója alatt, és kinek hobbyja: a játékgépezés és az ivás, valamint káráte mozdulatok alkalmazása az asszonyon. Becsoszog papucsában, és leül.

Mónika, a kétségbeesés ragacsos felhőjével a feje felett, megkérdezi Rezsőt, hogy igaz e, miszerint üti-veri a nejét. Kemény 5 másodperces szünetet követően, a ködben úszó szemein át, beindul a gépezet. Elmeséli, hogy Mari egy büdös kurva, aki megcsalja az ószeressel, és neki erre bizonyítéka is van! Ekkor újra megszólal az öreg, aki hiteles szavaival alátámasztja, hogy mindig kocsmába jár, és eljátssza a pénzüket. Rezső az öreget majdnem lecsapja, de hála az égnek, mindig vannak a helyszínen, jól kiképzett, edzett rendfenntartók! Rezsőt épphogy lecsillapítják, de ekkor ront neki a Mari, akinek szájához képest a "kocsisé", egy szépprózai műfajnak virágos kapuja. Bejön még +2 biztonsági őr, majd hatásosan csillapítják a kedélyeket. Most Mónika int mindenkit nyugalomra. A terv bejött, hiába Danny Blue képességeivel bír a nő...

Ekkor Rezső kiböki, hogy ráadásul Mari, az az ótvaros útszéli, megcsalta a legjobb barátjával, Sanyival. (Sanyi azért a legjobb barátja, mert a kocsmázásnál mindig egymás mellé hánynak.) Erre közli Mari, hogy "hát aztat csak úgy megtörtént", meg amúgy is ő tehet róla, mert egy utolsó disznó, és iszik, meg gépezik, utána meg jól agyonveri. Ja, és a kis Dzsenifer J-lot is üti. Persze Mónika, a hiteles,  igazságos bíró, úgy tartja helyesnek, ha erről Sanyit is megkérdezzük. A porondon tehát: Sanyika!

Sanyi hasonlóképpen néz ki, mint Rezső, talán egy pár évvel, pár kilóval és pár foggal, (ja, nem, az ugyanannyi) több, és hasonlóan körte(pálinka) szaga van.  Leül, és üdvözli Rezsőt: "A kva anyád" Erre a férj eldarálja, hogy mekkora egy tetűláda ez a Sanyi, aki kihasználva a barátságukat, dugja Marikát. Sanya közli, hogy  a kedves neje  egy lotyó, de őt is csak kihasználta, mint ahogy Józsit is, ergo, ő nem is tehet róla. Majd bejön a képbe Mari, és Istenkáromló szájával nekimegy Sanyinak, hogy mekkora egy utolsó aljas szemétláda, és hogy neki csak a pin*ja kellett, és különben is, Dzsenikének nem is a Rezső, hanem a Sanyi az apja. (Apóka meg borvirágos orral, pihent, alkoholos légzéssel, teljes nyugalomban kémleli az eseményeket.) Na, és itt kezdődik az igazi vérremenő pankráció és a szépkiejtési-verseny, majd Petőfi néhány válogatott verse. De mielőtt az egész műsor elfajulna, mielőtt szétvetne minket a lerágott körmöt okozó, sikító izgalom, a nagy keleti bölcs, Mónika, csittre inti a szereplőket, majd egy, a szomszédokból jól ismert bölcsességgel zárja le a vitát, aminek az a lényege, hogy mindenki hibás, és ezt meg kell majd beszélniük, de azért bizton reméli, hogy rendeződik a helyzet, és hogy ez a cél biztosan a napfényes végbe érjen, Ő még esténként elmond értük egy imát. Én meg azért, mert végre lekerült ez a szar a műsorról. Ámen!

Szerző: Katsumi  2010.04.20. 08:58 Szólj hozzá!

Címkék: mónika show

A bejegyzés trackback címe:

https://katsumi.blog.hu/api/trackback/id/tr561931115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása