Vágási Fecó, a Szomszédok nevezetű remek teleregény példás szereplője.
Annyi színfoltot vitt a lakótelep hétköznapjaiba, hogy méltán megérdemel egy posztot, melyben megjelenítem legemlékezetesebb pillanatait.
Lássuk! Countdown indul!
 

5. Feri ideges.

Emberünknél szakad a cérna, mikor neje, Jutka, közli vele, hogy gyermekükkel, a kis Matyikával, táborba szándékszik menni. Jogos! Fecó melózik éjjel nappal, gürizik, mint az állat, jó férj létére keresi a pénzt, ezért méltán elvárhatná, hogy minden este elébasszák a vacsoráját, és kimossák a gatyáját. Ez a minimum! Mikor Jutka sértődötten közli vele, hogy jár neki egy kis pihenést, valamint Matyikának a friss levegő, Feri még jobban kezd bepörögni! A dolog odáig fajul, hogy szinte patthelyzet elá állítja nejét: le is út, fel is út! Érdemes figyelni a nyomatékra, mikor kézcsókját küldi Jutka ÉdesAnyjának!
(És az a csábos balra ficcent lófarok... elképesztően dögös..)
Ez az Feri! Harcolj a jogaidért! Én veled vagyok!
 

 

4. Feri káromkodik.


Ejnye Feri...hát illik ilyet? Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illeti Sümeghyt! Mocskos szájú kocsis! O tempora, o mores!

 

3. Feri részeg.


Lám, lám...most aztán kiderül, hogy a telep mácsója sem egy szent! Úgy be van baszva, mint a gerely! Haja csapzott, arca izzadságban úszik, pfejj! És mindez miért? Mert előbújt a zöld szemű szörnyeteg! Hát, Ferikém, hun van a bizalom?
A záróakkordos ágybadőlés viszont, remekül sikerült! Szerintem sarkon is okádta a szobát, de gondolom főműsoridőben ilyen ganéj dolog nem mehet le.. 

 

2. Feri, mint Rocky Balboa.


Miközben Alma egyedül sétál a sötét éjszakában, két rosszarcú fickó inzultálni kezdi. Bele sem merek gondolni, mi törént volna, HA, nem jár arra a 153-as busszal Vágási Feri, akit ráadásul még mocskos módon le is cigányoznak! Ezt a kurva rasszista népséget..
Viszont, úgy visel harci sérüléseit, mint senki más. Derék ember, derék ember..
 

 

1. Feri, alias Mics Bjúkenen. Béjvács tájm!

A hős! Aki életét áldozván, gondolkodás nélkül veti magát a térdig érő medencébe, hogy megmentsen egy fuldokló kisfiút! Sőt, annyira ügyes, hogy még van ideje eltávolítani a zsebéből a bukszáját. Megcsodálhatjuk oktatófilmbe illő technikáját, még ha úgy is tűnik, hogy a biztonságos partra érés közepette, majdnem halálát leli ő maga is. De, legalább szemrevételezhetjük Jutka, Miss Júniust megszégyenítő alakját, a kanárisárga, vadító kétrészesében.
 

 

Végül, egy bonusz ajándék, egy fergeteges ráadás, Nektek: Őrült buli Mágenhejméknél!
Fogyasszátok egészséggel! De vigyázat! Eme video megtekintése után, garantáltan megérezzük a boogie-t a lábunkban!

 

 

Szerző: Katsumi  2010.05.02. 20:02 31 komment

Címkék: vágási feri rocky balboa mics bjúkenen mágenhejm

A bejegyzés trackback címe:

https://katsumi.blog.hu/api/trackback/id/tr131969437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gatto Negro 2010.05.04. 20:34:19

Első blikkre se volt szimpi az ürge...Az összeállítás ezen nem változtatott...sőt...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.05. 06:53:02

@Gatto Negro: De azért valld be, hogy az uccsó videó üt... szerintem nekünk is kéne csinálni egy ilyet. Blog-party ütős zenével, zsíros kenyérrel és narancslével. Egye fene, meghívjuk Etust is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.05. 15:52:42

Vágási Feri a Lantos utca Jack Bauere. Ne piszkáljátok, mert legyak.

Gatto Negro 2010.05.05. 16:56:50

@Katsumi: Hívjuk...De Virág doktor otthon marad!

@neccharisnyás útonálló: Piszkálja a rosseb! Még bottal se.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.05. 17:24:47

@Gatto Negro: Ne basssz...nem bírom ki Virágdoki szemöldöke nélkül..

Gatto Negro 2010.05.06. 19:49:42

@Katsumi: Jó. Akkor Virágdoki szemöldöke jöhet...De Virágdoki nélkül!

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.06. 21:52:25

@Gatto Negro: Mondjuk az már frankón egy önálló élőlény... jó horrorfilm lenne.. "A Szemöldök".

Gatto Negro 2010.05.07. 19:46:10

@Katsumi: Aha...ahogy életre kel...elhagyja alvó tulajdonosa arcát...és halk, kaparászó surrogással portyázni indul a sivár, benzingőzös nagyvárosi éjszakában...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.07. 21:44:02

@Gatto Negro: Ez jóóó!

...keres, kutat..egy új arcot..amire befészkelheti magát..ahol rá tud csatlakozni az elmére..hogy féktelenül megbolondítsa azt.. csak egy kis időre..míg nem változik izzó, vér vörössé a végtelen ég alja..

Gatto Negro 2010.05.07. 22:15:18

@Katsumi: Az első szőrszálak, mint a hőscincér csápjai óvatosan tapogatják ki az utat...A Szemöldök valami rejtélyes módon megérzi a nyitott ablakot a közelében...Apró, kaparászó mozdulatokkal elindul felfelé a falon az ablak fehérrel keretezett sötét, ásító mélységébe...ahol alvó áldozatát sejti...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.07. 22:27:11

@Gatto Negro: ...a szobából halk, monoton szuszogás hallatszik...a hold tejszerű fénye kíváncsian fürkészi a szobában alvó nőt, aki legszebb álmába mélyedve, mit sem sejt éjszakai látogatójáról..

Gatto Negro 2010.05.07. 22:50:53

@Katsumi: A Szemöldök hullámzó, hernyószerű mozgással óvakodik be az ablakon...Sötét árnyként araszol a nő ágya felé...Időnként megáll...legelső, hosszú szőrszálait meglengetve tájékozódik. Egyszerre lát, hall, szagol és ízlel velük...Az érzés, amit közvetítenek, felcsigázza...Ma finomat eszik...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.07. 23:34:47

@Gatto Negro: ...érzi a bizsergető hőt, melyet a nő teste bocsájt ki..érzi a lüktető eret a nyakán, mely úgy dudorodik ki, mint egy földalatti aprócska folyam, mely most készül kitörni vékony bőrén keresztül..közeledik..

(p.s.: *tárcsázza spielberget)

Gatto Negro 2010.05.10. 17:49:15

@Katsumi: Ekkor megszólal a mobiltelefon. Harsány, ébresztő dallamot játszik. A Szemöldök halálra rémülten menekül egy fotel alá. A nő álmosan nyújtózik, lekapcsolja a hangoskodó készüléket és kimászik az ágyból. A Szemöldök vágyakozva figyeli a lábát, de mozdulni nem mer. Majdnem-áldozata az ablakhoz lép és becsukja...elzárva a Szemöldök elől a visszavonulás útját...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.12. 13:22:07

@Gatto Negro: Vár.
A meghátrálás fogalma ismeretlen számára. Ha egyszer megérezte áldozata jellegzetes szagát, nincs menekvés. Ha kell, akár élete árán is, de becserkészi csemegéjét.
Bárcsak okosabb lenne a szemöldök...akkor értené, hogy miért kel fel az éjszaka közepén a nő.
CSak vár a sötét, apró szöszgombócoktól felhintett, egyelőre, biztonságos rejtekében.

Gatto Negro 2010.05.14. 20:52:35

@Katsumi: A Szemöldök továbbra is rejtőzködik...A nő többször elhagyja a szobát, de mindig visszajön...A Szemöldök érzi, hogy a bőre furcsa illatú és a haja nedves...De mozdulni még nem mer...Várja, hogy áldozata visszafeküdjön aludni....Az áldozat azonban felöltözik, kilép a szobából és becsukja az ajtót...A Szemöldök csapdába esett...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.22. 12:07:11

@Gatto Negro: Hajnalodik.
A szemöldök kezdi elveszteni realitásérzékét. A tehetetlenség baljós érzete fogja el. Még nem tudatosult benne helyzete súlyossága, de érzi. Valami nincs rendjén.
Előkászálódik rejtekhelyéről.

Gatto Negro 2010.05.23. 10:31:42

@Katsumi: A szoba üres, ajtó-ablak zárva. A Szemöldök körülvizslat a szőnyegen. Elég poros. Talál egy rugalmas piros gyűrűt, benne pár szál az áldozat hajából. Egy fehér, kör alakú valamit, amit középen egy mélyedés oszt két fél részre. Néhány apró, ezüstszínű, hártyavékony izét és vékony szálakat. A vékony szálak összegabalyodva hevernek, fehér, fekete és fekete-fehér színűek, a szaguk emlékezteti valamire...de nem tudja mire. A veszélyérzet azonban előkúszik a zsigereiből és óvatosságra inti.

Gatto Negro 2010.05.24. 18:34:14

@Katsumi: A Szemöldök valami homályos ösztöntől vezéreltetve nem merészkedik elő a fotel alól. Kivilágosodik. A csukott ajtó mögül zaj hallatszik. A lakásban felébredt még valaki...

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.27. 19:53:05

@Gatto Negro: Az ajtó kinyílik.
Puha léptek hallatszanak.
Ő az. Visszajött.
Szemöldök érzi, hogy most kell cselekedni. Az idő vészesen fogy, a nap korongja hamarosan végleg felkel. Vissza kell érnie, mielőtt felébred az eredeti gazdatest.
Körbenéz. A nő sehol.
A Szemöldök kioson a résnyire nyílt ajtón.

Gatto Negro 2010.05.27. 20:10:21

@Katsumi: Hideg kövön találja magát. Több irányba is vezet út. Hirtelen nem is tudja, hogy merre induljon...Meglengeti az első sörtéket. A szabadság ígérete a legtávolabbi ajtó felől érződik. Visszalopakodik a fal mellé és óvatosan elindul a távoli ajtó irányába.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.27. 20:37:12

@Gatto Negro: Csendesnek tűnik a ház. Egyenlőre. Kaméleonként beleivódva a szürke, kopott fal hidegségébe, szaporán igyekszik az ajtó felé. Sietnie kell. Szerencsére, ma este nem merészkedett túl messzire.
Az ajtóhoz odaérvén, óvatosan körbenéz. Csak néhány autó köhögő motorja hallatszik, aztán az is elhal.
A Szemöldök, hazafele veszi az irányt.

Gatto Negro 2010.05.27. 22:31:12

@Katsumi: Hajnalodik...Egy madár elkezd csicseregni. Egy másik felel rá...Aztán egyre többen kapcsolódnak be a kórusba. A Szemöldök a néptelen parkon át iparkodik hazafelé. Óvatos. Nem a murvával felszórt sétányon, hanem mellette a fűben oson. Csak a harmatos fűszálak mozgása jelzi, merre vezet az útja.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.28. 17:40:18

@Gatto Negro: Iparkodva szedi csápjait,néha meg-megáll ha óriásveszélyre (hehe) gyanakszik.
A távolból már látja az ismerős fényt. Már csak pár kúszó-lépés, és otthon van.
Ám ekkor...

Gatto Negro 2010.05.28. 18:04:20

@Katsumi: Csattogó zaj kíséretében valami rázuhan a hátára...belemarkol...és a magasba emeli.

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.05.31. 18:23:01

@Gatto Negro: A Szemöldök patentül, Fekete Laci módjára kinyomja a hátára zuhant zongorát!( Ejha, Szemöldök, ez mán' nem semmi! - narrátor megjegyz.)
Eztán, mintha mi sem történt volna, folytatja útját, hazafelé. Be a kapun, fel a lépcsőn, majd meglátja a 13-as számot. Ez az. Megérkezett. Végre.

Gatto Negro 2010.06.01. 18:15:28

@Katsumi: Bearaszol a szobába, ahol a gazdatestet hagyta...De nem találja...

Gatto Negro 2010.06.03. 23:02:46

@Katsumi: "Cégünk mindig az Ön rendelkezésére áll, Asszonyom!" ;)

Katsumi · http://antilapozo.wordpress.com/ 2010.06.04. 09:21:29

@Gatto Negro: Ááááá, ez kiváló csáttánó a végére :D
süti beállítások módosítása